divendres, 27 de gener del 2012

Els set cels de Sisa i els Xacres del Tantrisme

El setè Cel

Història certa dels set cels
Set paradisos màgics i encantats
Història certa dels set cels
Set nius de pau, de glòria i de felicitat. (bis)

El primer cel és inventat:
El primer gran invent de la terrestritat.
El segon cel, imaginat:
En una nit d'estiu a la vora del mar. (bis)

El tercer cel, dins d'un mirall
Reflecteix les imatges d'un món ignorat.
I el quart cel és irreal:
Com un oasi verd en un desert estrany. (bis)

Del cinquè cel res no se'n sap:
No hi ha notícies d'aquest cel tan amagat.
I el sisè cel està copiat
Del cel setè que has engendrat dins del teu cap. (bis)
Jaume Sisa, l'únic i autèntic "galàctic", va publicar l'any 1975 el ja mític àlbum Qualsevol Nit Pot Sortir El Sol, i a banda del fantàstic tema que dóna títol al LP, a mi m'ha apassionat sempre El setè Cel per les múltiples interpretacions i les diferents teories sobre cadascun dels set cels de Sisa.
Us convido a tornar a escoltar la cançó i a relacionar els 7 cels de sisa amb cadascuna de les 7 rodes energètiques o xacres del tantrisme, no té desperdici, vaig llegir aquesta interessant intepretació en un comentari a un blog i com que la meva interpetació dels 7 cels és encara més galàctica que la de l'autor i ja tinc prou fama de freaky,  prefereixo que us entretingueu amb els Xacres: Les rodes del cos subtil, que també ténen tela...
Cadascun dels 7 cels de Sisa es podrien correspondre amb una roda subtil, i el podriem lligar amb la imatge simbòlica de l'espai de l'existència al voltant del qual girem segons la cultura Hindú i també la Tibetana... així doncs...
El primer cel: el nom d'aquest xacra és Muladhara, i te aquest significat, mula = arrel i dhara = suport. Aquesta roda ens situa doncs, en la consciència del suport de les nostres arrels. El seu element és la Terra.
El segon xacra / segon cel: s'anomena Svadhisthana. La partícula Sva significa "allò que és el jo; allò que pertany al jo" i Dhisthana és "el seu lloc real". El seu element es l'Aigua.
El tercer cel / Manipura: Aquest xacra es tradueix com "la ciutat (pura) de la joia (mani)". El psiquisme propi del món subconscient: la nostra personalitat.
El quart cel /S'anomena a aquesta roda Anahatha, i el seu significat és: "el del so que dues coses fan sense xocar". El seu element és l'Aire .És el assentament del nostres sentiments més profunds i vius, i, a les hores, la porta que ens permet entrar en contacte amb la part més universal de la nostra ànima.
El cinquè cel / es correspon amb l'expressió de: els nostres sentiments; les idees matisades per les emocions; la capacitat creadora superior: intel·lectual, artística o moral; l'aspiració i l'inspiració; la comunicació. El seu nom, Vishudda, significa "pur".L'element es akasha: l'èter o l'espai.
El sisè cel / Se l'anomena Jnana Netra, o "ull del saber". Està relacionat amb la consciència mental del Jo. És la seu de "l'ésser intern".
El setè cel / El seu significat literal és "forat diví". També es coneix com "el lotus de mil pètals". Aquest xacra és el pol espiritual i positiu de la persona. Es correspon amb l'intuició superior, amb l'energia i voluntat espiritual i amb el món transcendent o Diví.
Au, ja m`he quedat a gust. Més díficil és interpretar la Biblia i ningú no es queixa. Ara una copeta de Jameson i a dormir. Bona nit.
Font: Xacres: Les Rodes del Cos Subtil: http://usuaris.tinet.cat/sattva/articuls/xacres.htm

 
 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada